Home / Lowcode / Solid Works koppelen aan Starcode ERP & PDM

Solid Works koppelen aan Starcode ERP & PDM

Een van de grootste problemen in de constructie- en maakindustrie is de overgang van Engineer to Order (ETO) naar Configure to Order (CTO). In het verleden hebben verschillende softwareleveranciers geprobeerd een (deel)oplossing te ontwikkelen. Het slecht functioneren van deze oplossingen zorgt voor frustratie bij de gebruikers. Het gevolg hiervan is dat gebruikers zelf een oplossing maken die wel aan hun specifieke eisen voldoet. Met andere woorden, er wordt gebruik gemaakt van zelfontwikkelde applicaties. Het resultaat is een uiteenlopend applicatielandschap en onbeheerde applicaties.

Starcode is bezig met de ontwikkeling van een oplossing voor middelgrote bedrijven in de maakindustrie. Deze oplossing heeft ERP, PDM en MES functionaliteit.

We gaan een stap verder dan traditionele oplossingen. Bijvoorbeeld, wanneer een klant of engineer een configuratie heeft gemaakt in een CAD-applicatie combineren we deze gegevens met kennis uit CRM, PDM, voorraad beheer, planning etc. Dit is uniek in de markt en een perfecte oplossing voor gebruikers van grote- en middelgrote organisaties in de constructie- en maakindustrie.

Totaal afwijkend van de overige oplossing die momenteel aanwezig zijn in de markt wordt met deze oplossing het totale bedrijfsproces ondersteunt in een applicatie met één database.

Tijdens de Hackathon ontwikkelen onze ontwikkelaars een intelligente integratie tussen de mechanische CAD-applicatie Solid Works en de Starcode oplossing. Dit is dus een integratie naar een Thinkwise app. Dit betekent dat we zowel indicum en machine learning gebruiken om bijvoorbeeld een order of offerte te verwerken in de Thinkwise app gebaseerd op het 3D model uit Solid Works.

Om de kwaliteit te verhogen en te werken op basis van business kennis werkt het team samen met medewerkers van Marvu. Marvu is gespecialiseerd in de productie van interne transportsystemen in de voedselverwerkende industrie. Meer lezen over de case van Marvu?

Wat zijn de voordelen van de integratie

CAD-data staat direct in verbinding met zowel PDM als ERP data.

In de CAD-applicatie wordt het ontwerp van een product gemaakt. Dit product bestaat uit verschillende onderdelen. Deze samen bepalen de Bill of Materials (BOM). Deze materialen zijn nodig om het product daadwerkelijk te produceren. Via het ERP-systeem kunnen deze ingekocht of geproduceerd worden. Het is daarom erg waardevol als deze gegevens worden overgezet

Regelmatig komt het voor dat een ontwerp verandert of dat deze periodiek wijzigt. Als de CAD-applicatie de wijzigingen in bijbehorende producten kan communiceren, blijft de productie en de inkoop van producten kloppen. 

Lowcode
Low Code hoe werkt het?

Low Code hoe werkt het?

‘By 2024, low-code application development will be responsible for more than 65% of application development activity’ ~ Gartner Low code is een vorm van software genereren zonder veel code te schrijven. Low code maakt gebruik van een grafische gebruikersomgeving...

Lees verder

Share This