Home / Cases / MARVU

MARVU

Dat lean procesoptimalisatie en automatisering met behulp van RPA (robotic process automation) goed samengaan, blijkt wel bij de Marvu. Het bedrijf besloot te investeren in lean proces optimalisatie, en tegelijk verder te gaan met automatiseren. Concreet resultaat is onder meer dat de productie en voorraad aansturing en inrichting sterk zijn verbeterd, en dat verschillende processen zijn geautomatiseerd.

Marc Vulders (CEO) vertelt: “Het verwerken van spareparts is in ons ERP en PLM systeem een handmatig en tijdrovend proces. Dit proces kon tot voor kort niet verder geautomatiseerd worden omdat het uitgevoerd moeten worden in verschillende systemen. Met RPA veranderde dat.”

Een attended RPA bot wordt door een medewerker gestart bij een nieuw spare part verzoek. De (software) robot opent de ERP en PLM applicaties zoals een gebruiker dat zou doen, en verwerkt de informatie op de juiste manier.

Het grote voordeel van RPA is dat het IT landschap niet aangepast behoeft te worden, en alle business logica in de bestaande applicaties volledig gerespecteerd wordt. Dit is vanuit compliance oogpunt belangrijk. Het is op deze manier altijd inzichtelijk wat wanneer door de robot is gedaan.

Dit succes smaakt naar meer. Marvu heeft Starcode onder meer gevraagd ook een RPA oplossing te maken voor het samenstellen van handleidingen. Een tijdrovende en intensieve klus die prima door een software robot kan worden uitgevoerd. De business case van RPA is al snel positief. Gemiddeld is de investering binnen een half jaar terugverdient.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van RPA voor jou organisatie? Neem contact op!

Bekijk bedrijfsfilm

Lowcode
Low Code hoe werkt het?

Low Code hoe werkt het?

‘By 2024, low-code application development will be responsible for more than 65% of application development activity’ ~ Gartner Low code is een vorm van software genereren zonder veel code te schrijven. Low code maakt gebruik van een grafische gebruikersomgeving...

Lees verder

Share This