Home / Lowcode / Low Code hoe werkt het?

Low Code hoe werkt het?

‘By 2024, low-code application development will be responsible for more than 65% of application development activity’ ~ Gartner

Low code is een vorm van software genereren zonder veel code te schrijven. Low code maakt gebruik van een grafische gebruikersomgeving (GUI) waarin een applicatie kan worden samengesteld. Deze visuele manier van software ontwikkelen kan het bouwen van applicaties veel sneller, makkelijker en goedkoper maken. Low code is een krachtige tool en kan een geheel bedrijfsproces ondersteunen.

Maatwerk vs Lowcode

Een populair en goedkope manier om processen in een bedrijf te ondersteunen is het gebruik van generieke software. Deze software is sneller te implementeren dan maatwerk en ook beter te onderhouden. Een nadeel is dat deze software nooit precies aansluit bij het bedrijfsproces en daardoor functionaliteit mist. Daarnaast is deze software heel breed, dus wordt niet alles van de applicatie gebruikt, terwijl daar wel voor wordt betaald.

Bij het gebruik van maatwerk sluit de software wel exact aan bij het proces en krijg je precies wat je nodig hebt, zonder de overbodige delen. Nadelen van maatwerk zijn dat het duurder is om te maken en het snel veroudert. Het is vaak niet flexibel en daardoor moeilijk te onderhouden. Applicaties worden met één doel gebouwd en niet goed gedocumenteerd, waardoor het hergebruiken van zulke applicaties onmogelijk wordt.

De kracht van low code is dat het het beste van twee werelden combineert. Low code is net als maatwerk gebaseerd op je bedrijfsproces. Het sluit goed aan en je krijgt geen stukken software die overbodig zijn. Daarnaast is het flexibel zoals generieke software. Het is makkelijk te onderhouden; veranderingen in model of data zijn geen probleem en kunnen eenvoudig doorgevoerd worden. Het ontwikkelen van de applicaties gaat snel en het hergebruiken van software is geen probleem.

Toepassingen

Er zijn meerdere manieren hoe lowcode kan worden toegepast. Bijvoorbeeld als extra toevoeging bij een bestaand applicatielandschap door een app gebaseerd op lowcode. Het is ook mogelijk om het complete bedrijfsproces te ondersteunen met een lowcode oplossing. In dat geval vervang je alle losse applicaties door één systeem. Dit kan met ons volledig met low code gebouwde systeem Your Digital Assistant (YDA).

Dus, heb je geen overzicht meer in je applicatielandschap? Wordt er data dubbel ingevoerd? Wil je één systeem voor je gehele bedrijfsproces? Is innoveren en groeien belangrijk in jouw organisatie? Wil je snel toegepaste procesoptimalisatie of beter inzicht in resultaten? Dan is het tijd om low code te gebruiken.

Share This